Maailma parim rabarberikook

See retsept pole küll hooajaline, aga kuna ta mu lemmikute hulka kuulub, siis ülesse ma ta riputan, kas või järgmist kevadet ootama. Pealkiri on muide originaalist, võin ise vaid kinnitada, et see ‘maailma parim’ on täitsa tõenäoline. Samas, minu va maiasmoka jaoks on seda peaaegu kõik maitsvad koogid, nii et ma pole õige inimene hindama 🙂

Vaja läheb: 
200 g jahu
50 g suhkrut
pisut soola
100 g külma võid
1 munakollane
1 sl jogurtit

Täidise jaoks:
700 g tükkideks lõigatud rabarberit
500 g ricotta kohupiimapastat
100 g suhkrut
1 muna
1/2 vanillikauna seemneid või 1 sl vaniljesuhkrut

Beseekatte jaoks: 
150 g suhkrut
3 munavalget
1 tl sidrunimahla

1. Sega jahu, sool ja suhkur omavahel. Lisa tükeldades või ning mudi tainast kuni tekib teraline mass. Lisa munakollane ja jogurt, sõtku ühtlaseks taignaks. Tee taignast pall, pane see toidukiles 30 minutiks külmkappi.

2. Tükelda rabarber, sega suhkruga ja jäta seisma, et mahlad jooksma hakkaksid. Umbes 10 minuti pärast kurna hoolikalt üleliigne mahl välja.

3. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks. Kata 24 cm suurune koogivorm küpsetuspaberiga ja suru rullitud tainas vormi põhja ning külgedele. Eelküpseta põhja 180C juures 5 minutit, laota rabarberitükid vormi ja küpseta veel umbes 15 minutit.

4. Sega ricotta, muna, vaniljeseemnete (või pulbriga) ja rabarberist eemaldatud vedelikuga. Vala segu rabarberitele ja küpseta veel 20 minutit.

5. Kui kook on peaaegu valmis, nii et täidis ei ole enam vedel, vahusta munavalged sidrunimahla ja suhkruga kõvaks vahuks. Kata kook vahuga ja küpseta veel mõned minutid kuni vaht tippudest õrnalt kuldseks tõmbub.

Maitseb paremini jahtunult!

img_1909

Leave a comment